De regenboog op je bord
Het is belangrijk om gevarieerd te eten. We denken dan vaak aan pasta, rijst of aardappels en in die basis variëren. Een enkeling varieert in bereidingswijze en denkt na over rauw, gewokt of gekookt. Vandaag ga je kennis maken met kleurrijk eten en misschien is dat voor jou wel dé manier om te variëren!
Kleur is gezond
De regenboog op je bord
Veel kleur in je dag is dus gezond. En om te weten hoeveel kleur jouw dag heeft, kun je eens een weekje bijhouden of je alle kleuren in je dag hebt zitten. Ik heb daarom een handig schema voor je gemaakt. Elke dag eet je uit het schema uit elke kleurgroep minimaal 1 product. Alle kleuren gehad? Goed bezig! Mis je nog een kleur dan heb je zo een handig overzicht van wat je nog toe kunt voegen. Je vindt het schema hier: Regenboog-eten. Print het uit, hang op de koelkast en kies voor iedere dag een ander markeringskleurtje. Zo heb je aan het einde van de week een mooi gekleurd overzicht van jouw regenboogweek. Mis je producten? Vul ze gewoon aan.
Een stapje verder
Als je dit zo een week of 2 doet, zal je waarschijnlijk opvallen dat je regelmatig dezelfde producten eet. Een leuke uitdaging kan dan zijn om met jezelf af te spreken een product niet vaker dan 2x per week te eten. Je kunt eens kijken of je dat product kunt vervangen door iets van dezelfde kleur. Zo houdt je alle kleuren en varieer je nog meer!