Workshopprogramma

We bieden iedere maand een online of live workshop aan om je kennis over leefstijl te vergroten, om te oefenen met nieuwe beweeg- en ontspanningsvormen of je op de hoogte te brengen van handige leefstijltools. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Voor (ex)-CooL deelnemers geldt een voordeelprijs: een jaar toegang tot alle 10 de workshops voor slechts €70 of een 4-strippenkaart voor €40 (1 jaar geldig).

Kies je voor een jaarabonnement? Dan gaan we ervan uit dat je er bij iedere workshop bent. Het jaar gaat in bij de eerste workshop waar je aan deelneemt. Is de workshop supersnel vol? Dan doen we ons best dat jaar de workshop te herhalen. 

Ben je geen klant bij ons of wil je als CooL-deelnemer éénmalig een workshop bijwonen? Dan kost een workshop €12,50. Let goed op de omschrijving: er zijn live én online workshops. Zo kun jij de keuze maken voor de vorm die bij jou past. 

Hoe schrijf ik in voor een strippenkaart of jaarabonnement?

Stuur een mail naar workshops@leefstijlcoachingdenbosch.nl. Zet in deze mail duidelijk je voor- en achternaam, bij welke coach je het traject volgt (of volgde) en of je een strippenkaart van 4 keer of een jaarabonnement wilt. Kies je voor een strippenkaart én heb je al workshops waar je je voor wilt inschrijven: geef dit dan ook meteen aan zodat je verzekerd bent van een plaatsje. Je ontvangt van ons een factuur. 

Hoe meld ik me aan voor een workshop?

Ook dat doe je door een mail te sturen naar workshops@leefstijlcoachingdenbosch.nl met vermelding van voor- en achternaam en de workshop(s) van jouw voorkeur.  Wij schrijven je in en ontvang je circa een week van tevoren een mail met info van de coach die de workshop verzorgt. Doe je eenmalig mee dan ontvang je van ons een betaalverzoek en na betaling ben je ingeschreven. 

2021

Woensdag 8 september 14:00u: Hamsteren

De Hamster-brein methode: we hebben allemaal een hamster in ons brein die roept. Maar wat hij roept en waarom of wanneer daar heb je invloed op. Deze workshop geeft je inzicht en praktische handvatten voor je leefstijlverandering.
Live, Coach Susan, duur 1-1,5 uur

Dinsdag 5 oktober 19:30u: Insulineresistentie
In een uur praat Ilse je bij over hoe je suikerstofwisseling werkt en hoe je daar actief aan kunt bijdragen om suikerproblemen te voorkomen of te verbeteren.
Webinar, Coach Ilse, duur 1 uur

Vrijdag 19 november 13:30u: Energie-management
Bewust(er) omgaan met je dagelijkse energie. Hilde maakt hierbij ook gebruik van een aantal beweeg-/ sportvormen
Live, Coach Hilde, duur 1-1,5 uur

Donderdag 16 december 19:30u: Topsport meets afvallen
In anderhalf uur tijd laat Hans je zien hoe de wetenschappelijke benadering uit de topsport ingezet kan worden bij gewichtsbehoud en gewichtsverlies
Webinar, Coach Hans, duur 1-1,5 uur

2022

Maandag 17 januari 19:00u: Leefstijl en de overgang
Veel vrouwen ervaren overgangsproblemen maar weten niet hoe je daar met je leefstijl actief invloed op kunt uitoefenen. Susan praat je bij.
Webinar, Coach Susan, duur 1-1,5 uur

Maandag 7 februari 19:30u: Stoelyoga
Kom kennismaken met de voordelen van yoga. Deze vorm van yoga is uitermate geschikt voor mensen met blessures of als je lichaam je bij “gewoon” sporten in de weg zit. Yoga leert je goed voelen wat er in je lichaam gebeurt. Bewegen binnen jouw grenzen staat centraal.
Live, Coach Ilse, duur 1 uur 

Woensdag 8 Maart 19:00u: Vat van Zelfwaardering
Wat betekent dat: Zelfwaardering? Een gebrek eraan komt veel mensen bekend voor; je onzeker, niet of nooit ‘goed genoeg’ voelen, uitstelgedrag en onrust. Hoe je hieraan kunt werken en wat het je oplevert, legt Margaret je deze sessie uit.
Live, Coach Margaret, duur 1 uur

Woensdag 6 april 19:30u: Work-life balance en zingeving
Sinds corona overlappen werk en privé steeds meer waardoor een goede ‘work-life balance’ een echte uitdaging is geworden. Patricia leert je de juiste balans te vinden en samen ontdek je wat jouw leven zinvol maakt.
Live, Coach Patricia, duur 1-1,5 uur

Vrijdag 13 mei 9:15u: Slow Sports
Ontspannen buiten bewegen op je eigen niveau, en in een kleine groep
Live, Coach Hilde, duur 1-1,5 uur

Donderdag 16 juni 19:30u: Leefstijlapps, wat kun je ermee?
Tijdens dit webinar licht Hans toe hoe je leefstijlapps kunt inzetten bij een gezondere leefstijl en ontwerpen we met zijn allen een leefstijl-challenge
Webinar, Coach Hans, duur 1 uur

Woensdag 28 september 19:30u: Beter slapen
Krijg grip op je slaap. Je leert over oorzaken en gevolgen van slaapproblemen en ontdekt hoe jij beter kan slapen.
Live, Coach Patricia, duur 1-1,5 uur

Woensdag 19 oktober 10:30u: Invloed en betrokkenheid
Er zijn meer dingen waar je je betrokken bij voelt dan waar je invloed op hebt. Waar zit het verschil? En hoe zorg je dat je je energie geeft aan dat waar je invloed op kunt uitoefenen? Susan neemt je mee.
Live, Coach Susan, duur 1-1,5 uur

Dinsdag 8 november 19:30u: de kracht van ademhalen
We doen het allemaal maar staan er weinig bij stil. Ilse laat je er wel even bij stil staan en je ontdekt wat je dat kan opleveren.
Online interactief, Coach Ilse, duur 1 uur

Maandag 12 december 10:30u: Structuur en plannen
Hoe houd je overzicht? Susan neemt je mee in het organiseren van je leven naar meer structuur.
Live, Coach Susan, duur 1-1,5 uur

2023

Donderdag 12 januari 19:30u: Waar komt onze energie vandaan?
Wat is de rol van ons metabolisme en hoe kunnen we deze beïnvloeden?
Online interactief, Coach Hans, duur 1-1,5 uur

Maandag 13 februari 16:30u: Ontwerp je eigen 7 minute workout
Een 7-minute workout is een snelle en effectiev manier om zowel cardio- als krachtoefeningen te doen. Door je eigen setje te ontwerpen, heb je altijd je eigen training paraat.
Live, Coach Ilse, duur 1-1,5 uur

Woensdag 15 maart 19:30u: Vergroot je mentale veerkracht
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar wat als jij nou het gevoel hebt dat het bij jou wel heel vaak tegen zit? Patricia geeft je tools om jezelf hierin te versterken.
Live, Coach Patricia, duur 1-1,5 uu