Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

Coaching op Leefstijl

“We kunnen niet worden wie we willen zijn door te blijven doen wie we zijn .”

CooL

Lees hieronder meer over wat ons CooL-programma inhoudt.
Lees meer

Startdata nieuwe CooL groepen

Neem contact met ons op over meer informatie wanneer de nieuwe CooL-groep start.
Lees meer

Intake

Een intakegesprek aanvragen met een van onze ervaren coaches?
Plan een intake

FAQ

Lees hier meer over de veelgestelde vragen.
Naar FAQ

Coaching op Leefstijl

Op dit moment heeft bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen maar blijkt het moeilijk om dit vast te houden. Door duurzame veranderingen in leefstijl zien we blijvend gewichtsverlies én zien we ook vaak secundaire gezondheidsklachten verdwijnen en de kwaliteit van leven toenemen.

De leefstijlcoach

Leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Een leefstijlcoach kan je helpen daarin keuzes te maken en in actie te komen. We hebben het dan over voeding, bewegen, slapen en ontspannen. De vragen die daarbij aan bod komen zijn o.a. Wat is gezond en hoe werkt dit voor mij? Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen? De leefstijlcoach helpt om een doel te formuleren en concrete stappen op weg daarnaartoe te zetten.

Voor wie is CooL

Het programma CooL is voor volwassenen met een BMI vanaf 30 en voor volwassenen met een BMI vanaf 25 in combinatie met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogde bloeddruk, hoge cholesterolwaarde, risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten.

Waarom CooL?

Overgewicht op zich hoeft geen probleem te zijn, toch bij veel mensen gaat het in de loop der jaren voor gezondheidsproblemen zorgen. Door leefstijlaanpassingen zien we al bij gering gewichtsverlies aanzienlijke gezondheidswinst zoals meer energie, betere slaap, lekkerder in je vel en minder medicatie.

De kracht van de groep kan een steun zijn. Er voor elkaar zijn op moeilijke momenten, ervaringen delen en misschien wel samen bewegen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Een coachtraject is een cadeau aan jezelf. Jezelf tijd en ruimte geven om te onderzoeken wat belangrijk is. Nieuwe dingen leren over voeding, bewegen, slaap en ontspanning maar vooral wat betekend gezondheid voor jou, wat wil ik bereiken en hoe ga ik dit doen.

Kosten CooL?

De kosten van dit traject worden volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en hebben geen invloed op het eigen risico.

Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend. Er wordt niet alleen deelname aan de groepssessies verwacht maar ook een actieve houding om met zelf geformuleerde verbeterstappen aan de slag te gaan. Een verandering, hoe klein ook, gaat nooit vanzelf. We verwachten dan ook een bepaalde mate van motivatie én de bereidheid om sommige zaken iets anders te gaan doen.

Programma CooL

Het totale programma duurt 2 jaar. Elk jaar worden er 8 groepssessies aangeboden en 4 individuele gesprekken. De groepssessies hebben elke keer een thema gelinkt aan voeding, bewegen, slapen.

CooL programma

transparent.png
Video afspelen

Bekijk hier onze video. Klik op de 'Play' knop als de video niet meteen laadt.

Startdata nieuwe CooL groepen

Een aantal keer per jaar starten er nieuwe groepen. Voor de komende periode staat dit vast. Wil je je aanmelden? Hieronder vind je een aanmeldformulier. We zien je graag.

  • Patricia: zaterdag 9:00-10:30, start september
  • Patricia: zaterdag 11:00-12:30, start september  (inclusief jongeren)
  • Susan: maandag 10:30-12:00 OLaR CooL, start oktober, GLI voor mensen na curatieve behandeling voor kanker, zie https://www.metsusan.nl/leefstijlenkanker
  • Hans: donderdag 9:00-10:30, start november
  • Corine: vrijdag 15:30-17:00, start november/december

De intakegesprekken voor deze groepen zijn 4 tot 6 weken voor aanvang van de genoemde maand

Wat vinden deelnemers?

Lees hier reviews van mensen wiens leven is veranderd na deelname aan ons programma.

Geïnteresseerd in een investering in jezelf?

Heb je een verwijzing van de huisarts? Plan een vrijblijvende intake. Wie weet gaan we samen aan de slag. Mocht je een vraag hebben, die kan je ook hieronder stellen.