Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

Veelgestelde vragen

Vraag maar raak!

FAQ: frequently asked questions

Hieronder staat een opsomming van de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met ons!

Indien je in aanmerking wilt komen voor CooL en je voldoet aan de voorwaarden om mee te doen, dan kan de huisarts je verwijzen. Als je twijfelt kan je ook contact met ons opnemen, wij zullen je dan zo goed mogelijk informeren.

Ja dat kan. Je betaalt het traject van 2 jaar dan zelf. De prijs voor het hele traject van 2 jaar ligt rond €800,-.

Neem even contact met ons op. CooL bestaat pas sinds 2019 en niet elke huisarts is precies op de hoogte van de inhoud en zin van het traject. Wij leggen het dan graag persoonlijk aan je huisarts uit.

De specialist kan je wijzen op het traject maar de zorgverzekeraar heeft het liefst dat de huisarts de verwijzer is. Ook omdat de terugkoppeling via de huisarts verloopt, is dat de meest logische route. Mocht dat een probleem opleveren, neem dan even contact op.

Een diëtist is opgeleid om voedingsadviezen te geven. Een leefstijlcoach is opgeleid om je te leren je eigen patronen te onderzoeken, zodat je uiteindelijk jezelf beter kunt adviseren. Tijdens dit traject kun je ook contact zoeken met een diëtist (check je verzekeringsvoorwaarden) voor specifiek voedingsadvies. Het kan ondersteunend werken richting jouw doel.

Een leefstijlcoach is een generalist. Bij verslavingsproblematiek is het verstandiger te kijken binnen een specialistisch traject of leefstijlcoaching aangeboden wordt als onderdeel van de behandeling. Als dat niet zo is, is het vaak verstandiger eerst voor verslaving in behandeling te gaan, en in een later stadium voor CooL te kiezen.

Jazeker, kijk eens onder het kopje “metingen” of “workshops”.

Wij zijn goed op de hoogte van diverse mogelijkheden op het gebied van leefstijl in brede zin. Denk bijvoorbeeld aan sportclubs, gemeente, vrijwilligerswerk, slaaptherapie, diëtetiek en fysiotherapie.

Vrijwel iedere maand start er een nieuwe CooL groep, we rouleren in dagdelen en coaches. Neem gerust contact op om te informeren wanneer de volgende groep start.

CooL richt zich op een verbetering op alle vlakken van leefstijl. Het resultaat wordt gemeten in kwaliteit van slaap, ervaring van stress en mate van lichaamsbeweging, gewicht en buikomvang. De focus ligt op positieve gedragsverandering, gewichtsverlies is niet het enige doel.

Hoeveel gewicht iemand verliest is afhankelijk van veel factoren en dus niet te voorspellen. Soms duurt het tot wel een jaar voordat er gewichtsverlies merkbaar is. Vaak is er dan al wél een veranderingsproces ingezet. Dat is ook waar dit programma zich voor een groot deel op richt. Er zijn ook factoren zoals medicatie, genetische aanleg of een eetstoornis die gewichtsverlies in de weg kunnen staan. Dit soort zaken komen dan vaak al bij de intake van het programma aan de orde.

CooL is niet alleen een afvalprogramma en daarom wordt alleen tijdens de intake, de tussentijdse evaluatie en bij afronding of beëindiging het gewicht en de taille omvang genoteerd. Dit zijn ook de momenten dat de resultaatmeting in zijn geheel wordt afgenomen. Als je wilt mág je altijd tussentijds wegen, houd hierbij wel in de gaten dat het jouw gevoel van succes niet gaat bepalen. Of erger nog, in de weg gaat staan. Ons leefstijlprogramma omvat meer dan alleen het streven naar een lager gewicht.

Er wordt veel informatie gedeeld en je krijgt geregeld kleine oefeningen en opdrachten waarin je wordt uitgedaagd iets te veranderen. Niets hiervan is verplicht je bepaalt zelf welke keuzes je maakt, wat bij jou past en hoe groot de veranderingen zijn die je gaat invoeren. Wij hopen natuurlijk dat je actief deelneemt aan het programma, je kritisch gaat kijken naar je eigen handelen en de verantwoordelijkheid hiervoor oppakt. De ervaring leert dat je dan positieve resultaten gaat zien.

Dit is geen dieet-programma. Ik ga je wel gedegen informeren over voeding. Duidelijke no-nonsense informatie die jou in staat gaat stellen zélf keuzes te maken. Ik vind het belangrijk dat je zelf deze keuzes leert maken zodat je kunt ervaren wat voor jou werkt en nóg belangrijker zodat je kunt ontdekken wat voor jou gaat werken op de lange termijn. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om te leren begrijpen waarom je bepaalde keuzes maakt en te leren om hier zelf verandering in te brengen. Zo bereik je meer en blijvend resultaat op de lange termijn. Als coach ga ik je tijdens deze zoektocht ondersteunen met adviezen en tips.

Coaching op Leefstijl is een door de overheid erkende Gecombineerde Leefstijl Interventie. Meer informatie over de GLI is te vinden op het Loket gezond Leven. Voor meer informatie over Coaching op Leefstijl verwijzen wij graag naar het Expertisecentrum Leefstijlinterventies.

CooL is een groepsprogramma en kan dus niet individueel worden doorlopen. Individuele coaching wordt momenteel niet vergoed door de zorgverzekeraar. Onze coaches kunnen je wel een individueel traject aanbieden als je dat wilt. Je kan ons altijd vragen naar de mogelijkheden.

Speciaal voor iedereen die graag meer wil lezen, kijken of luisteren over het verbeteren van leefstijl hebben wij boeken beschikbaar die je van ons kunt lenen.

Daarnaast hebben wij digitale prikborden:

Denk jij dat CooL iets voor jou is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Of weet je het nog niet zeker? Ook dat is geen probleem, we zouden het begrijpen wanneer je graag meer informatie wilt. Samen met jou gaan we kijken naar de mogelijkheden, en jouw leefstijl een boost geven! Zin om een traject met ons aan te gaan?