Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

Workshop Leefstijl in de overgang


In de overgang? Hoe ga jíj daarmee om? Levert deze periode in je leven je juist inzichten op of meer vragen, stress en onrust?

Wat weet je eigenlijk écht van de overgang? Hoe herken je de symptomen? De overgang is zoveel meer dan het stoppen van je menstruatie. Een periode van transitie met subtiele veranderingen in je lijf. Een periode waarin je lichaam gebaat is bij meer aandacht, aandacht voor wat je eet, hoe je beweegt, hoe je je ontspanning vindt, hoe je slaapt. Een periode waarin je jezelf weer een beetje mag uitvinden. 

Met een gezonde leefstijl kún je je klachten beperken. Fysiek actief zijn, gezond eten, goed slapen, weinig koffie en alcohol helpen om de klachten te verminderen. Veranderende hormonen tijdens de overgang hébben invloed op je stofwisseling, je energieverbruik in rust lijkt af te nemen en je vetverdeling verandert. Stress heeft ook een grote negatieve invloed op het gewicht, en gaat dan lekker op je buik zitten en lastiger weg als je niet ook de stress aanpakt.  

Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is gezond te blijven. Het is belangrijk om te kijken wat er veranderd is in je leven. De meeste kilo’s zijn er wellicht niet bijgekomen in de overgang… 

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries zegt in haar boek “Ook leuke meisjes worden 50”: “Je wordt meer een melkpak. Je vet kruipt van je billen omhoog naar je taille waardoor je vierkanter wordt.”

Hoe je de aspecten van gezonde leefstijl in de overgang kan aanpakken? Dat hoor je in deze workshop.

 Interesse? Meld je dan aan via workshops@leefstijlcoachingdenbosch.nl

De workshop gaat door bij 6 aanmeldingen, duurt 2 uur en kost €17,50.