Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

CooLe tips

Tip #26 

Over ‘een nat pak’ en ‘spelen’…

Kort geleden ging ik (Hilde) met een vriendin (op gepaste afstand) wandelen. We hadden een mooie wandelroute van ca. 10 kilometer uitgezocht. De weersverwachting zag er goed uit en gaf geen (forse) buien aan. Op het moment van vertrek keken we nog eens goed om ons heen en inderdaad er leek geen vuiltje aan de lucht.  En dat klopte ook … voor de eerste 5 kwartier.

Na ruim een uur kwamen er wolken en vielen er een paar spetters. Maar het waaide nog niet en we liepen blauwe lucht tegemoet dus “het zou wel meevallen”. Toen het na 10 minuten hard begon te waaien en nog eens 2 minuten later begon te regenen en zelfs te onweren (niet voorspeld!), trokken we onze regenjassen aan en ook het petje van de vriendin en mijn capuchon gingen op. Nog eens 5 minuten later (ik denk zelfs 2 minuten, maar ik wil niet overdrijven) waren we compleet doorweekt en was het petje nog slechts voor de sier.

En toen… balen omdat we nat waren geregend?

Nee hoor niets balen. Het was gelukkig nog behaaglijk warm, het onweren was gestopt en er lagen flinke plassen water op de (fiets)paden.

Een uitgelezen kans om weer eens vol overgave in de plassen te springen!

De bemoedigende woorden van voorbijfietsende wielrenners in al even natte pakken maakten dat we er nog meer plezier in kregen en we bedachten zelfs nog een paar nieuwe sprongen. Niet alleen wij hadden lol, we maakten ook anderen blij zo bleek uit de enthousiast toeterende automobilisten die ons passeerden.

De lol bleef, na een lekkere douche en een trommel met vieze was, hebben we nog dagenlang met een dikke grijns teruggedacht aan onze wandeling.

Terug naar de titel…

Het in de plassen springen voelde weer even als heerlijk spelen.

Voorafgaande aan de wandeling was ik moe en had ‘een vol hoofd’, erna voelde ik me energiek, fris en ontspannen. En dát is wat spelen doet:

  • Spelen is gezond (Niet alleen voor kinderen).
  • Spelen gaat gepaard met plezier; een positieve emotie.
  • Spelen kan helpen stress te verminderen en de weerbaarheid te vergroten.
  • Spelen: “een activiteit zonder specifiek doel, maar wel met plezier en betrokkenheid[1]

Dus…hierbij de oproep: laten we weer vaker spelen!

Heb jij een leuke speeltip of -ervaring? Laat het ons weten!

[1] dr. Stuart Brown