Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

CooLe tips

Tip #15

Een cadeau idee van Margaret 

Ik hoor het jullie denken, met name degene die mij ondertussen een beetje kennen, “heb je haar weer met haar groente!”. Nou gelijk hebben jullie. Als ik ergens echt totaal in kan doorslaan is het inderdaad in mijn passie voor groente! 

Is dat altijd zo geweest? Neeeee, écht niet. Eigenlijk kwam ik niet verder dan sla met tomaat en soms sperziebonen. Totdat het me duidelijk werd dat ik daar mijn gezin en mijzelf mee te kort deed. Op meerdere manieren. Want variëren met groenten geeft niet alleen een grote verscheidenheid aan voedingstoffen, afwisseling en kleur aan je voeding, het is ook dé manier om wél te eten maar niet vreselijk veel calorieën binnen te krijgen… Ik ging groente kopen en dat was betrekkelijk simpel (hoe moeilijk kan het zijn iets in je boodschappenkar te gooien). Het struikelblok was: wat te doen met prei en met zo’n saaie bleke bloemkool? Toch na wat zoeken wist ik de meeste groente aardig te tackelen.

Mijn liefde voor groente werd pas aan gewakkerd toen ik in de lente van 2019 een kookboek van Pascal Naessens in handen kreeg. Zij maakte niet alleen van prei en bloemkool maar ook van vele andere groente op een simpele manier iets verrassend lekkers. Tijdens de BBQ’s die zomer waren de kinderen, de man en de gasten meestal opgetogener over alle groentengerechtjes dan over hetgeen van de BBQ  kwam!

En nu dit jaar, begin 2020 net voor het virus de wereld plat legt krijg ik een fantastisch nieuw kookboek in handen, Ottolenghi’s “Simpel”. Precies, dit kookboek doet wat het belooft, ook hier geen ellenlange ingrediëntenlijsten. Wat ik vooral leuk vind van dit boek is dat het andere smaken brengt net op een moment dat we niet meer naar exotische restaurantjes kunnen en we onze eigen keuken soms beu zijn. Het is een beetje mijn lichtpuntje in een sombere tijd. 

Waarom wil ik dit met jullie delen? Omdat ik denk dat als we gezond en anders willen eten, als we daar plezier in willen krijgen dan moeten we soms ook een beetje op zoek. Dat kan voor iedereen iets anders zijn, voor mij waren het deze 2 kookboeken en vandaar dit cadeau idee. Met moeder- en vaderdag in aantocht, misschien voor een verjaardag of omdat je de kleine successen wilt vieren…. Gun jezelf eens een nieuw kookboek met gezonde verassende goede recepten iets wat jou stimuleert, inspireert of motiveert om je gezonde leefstijl een boost te geven 😉