Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

CooLe tips

Tip #23 

We dagen je uit deze week! En we beginnen er in het weekend mee want de challenge waar we je aandacht voor vragen start morgen: maandag 8 juni. Een week lang zetten wij de Suikerchallenge van het Diabetesfonds in de spotlights.

De Suikerchallenge van het Diabetesfonds daagt ons uit om te ervaren hoe het is om eens een week lang je suiker consumptie serieus te verlagen. Als je op hun link klinkt vind je goede, eerlijke en duidelijke informatie over suiker. Verder kun je hun Suiker Challenge Magazine downloaden of bestellen vol met leuke recepten voor ontbijt en lunch en verhalen van mensen die jou vertellen hoe ze minder suiker zijn gaan eten en wat ze daarbij hebben ervaren.  

Al jaren vragen diverse wetenschappers aandacht voor de gevolgen van ons suikergebruik. Suiker wordt een verslavende drug genoemd, er zou een taks op geheven moeten worden en doordat de industrie handig inspeelt op onze evolutionaire behoefte aan suiker, zit het in veel bewerkte producten  Er moet tenslotte wel geld verdiend worden aan de consument. Tegengestelde belangen liggen op de loer. Want wat zou er meer in de winkel moeten liggen: producten die gezond voor je zijn of producten die je lekker vindt? Jij als consument mag het een beetje zelf uitzoeken in een wereld vol verleidingen en met deze challenge willen we laten ervaren wat suiker met je doet. Want: “je gaat het pas zien als je het doorhebt”, aldus Johan Cruijff. Geniale uitspraak.
 
Waarom zou je meedoen aan deze challenge?
 
  • voor de uitdaging. Durf jij het eigenlijk wel aan: een week superkritisch zijn op je suikerinname?
  • voor de ervaring. Wat gebeurt er met jou als je suikers schrapt? 
  • voor de bijvangst: een boel minder lege caloriën (want laten we eerlijk zijn: suiker heb je echt niet nodig of zo)
 
Wij zijn heel benieuwd wat jij ervaart tijdens deze week: je berichten kun je hieronder posten, dat vinden we leuk. Ilse zal deze week dagelijks info delen over suikervrij leven op haar Facebookpagina. Dus als je die ook nog volgt, ben je heel wat kennis rijker aan het einde van de week 🙂