Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

CooLe tips

Tip #2

Provisorische werkplekken, ruziënde kinderen die geen huiswerk willen maken, partners die opeens thuis werken, of juist de situatie dat jij of je partner wel naar buiten moet naar een werkplek die je nu onzeker maakt. Er wordt op dit moment veel van ons gevraagd, van o.a. onze creativiteit, flexibiliteit en empathie …

Veel vragen zich dan ook af: “Moeten we dan ook nog focussen op gezond eten? Er zijn nu toch echt veel belangrijkere zaken aan de orde.”

Ja, er zijn belangrijkere zaken aan de orde en toch is het juist nu belangrijk om goed en gezond te eten want hiermee zorg je voor een goede weerstand en een gezond lichaam

De volgende 4 tips kunnen jou misschien helpen om jezelf goed te voeden:

1)   Kies voor ontbijt, lunch en avondeten het liefst op vaste tijden. Dit geeft regelmaat en ritme aan je dag én geeft minder risico op trek tussendoor.

2)   Kies voor gezonde eerlijke producten en probeer minimaal 250 gram groente te eten. Pak de puur piramide van puur gezond er nog eens bij als je niet meer helemaal weet hoe het ook alweer zat 🤔.

3)   Als je tussendoor trek hebt, eerst 2 porties fruit en als er dan nog steeds trek is en je kiest iets uit het snack en snoep vak… eet dit BEWUST, met AANDACHT en met SMAAK. Want SMAAK is tenslotte vaak de reden dat je voor snack of snoep kiest 😉.

4)   Zorg voor voldoende vocht (1,5 á 2 liter) water, thee zonder suiker of koffie zonder suiker. Realiseer je dat wij het dorstsignaal soms vertalen in ‘hongersignaal’, dit is vaak niet handig, door voldoende te drinken kun je dit voorkomen.

Voor meer inspiratie kijk ook eens op www.voedingscentrum.nl of www.puurgezond.nl. Succes met deze tips en als er vragen zijn hoor ik ze graag!