Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

CooLe tips

Zelfzorgbingo

Tip #3

Vandaag spelen we de Zelfzorgbingo van Ilse. Ik kwam het idee begin deze week ergens tegen en dacht, daar kan ik wel wat mee. Ik kon namelijk na een week binnen, waarin mijn gezin en ik de weg weer moesten vinden in thuiswerk, schoolwerk, digitaal lesgeven, hoe verder met de CooLgroepen en het wegvallen van sociale contacten, wel wat zelfzorg gebruiken. Dat gaat bij mij ook niet altijd vanzelf, dat mag je best weten. 
 
Sinds woensdag hangt deze bij mij aan de koelkast. Met koelkastmagneetjes markeer ik wat ik gedaan heb aan zelfzorg. Mijn eerste doel was 1 rijtje. Check, die had ik woensdagavond binnen. Rijtje 2 volgde donderdag en nu op naar een volle kaart! Het helpt me om me eraan te herinneren wat ik nodig heb om op een leuke manier door de dag te komen en tijd voor mezelf te plannen. En ook mijn gezin vindt het erg leuk om mee te doen en ik hoorde vandaag mijn man tegen mijn dochter zeggen: “laat mamma maar even, die zit even lekker in de zon”. Fijn dat iedereen nu ook weet waar mijn prioriteiten van de dag liggen 😉
 
Ook maakte ik er een challenge van met mijn familie. Dat is ook grappig: we sturen elkaar foto’s van onze behaalde rijtjes, geven virtuele schouderklopjes en delen foto’s van onze momenten van zelfzorg. Elkaar eraan herinneren werkt goed, merk ik. We hebben ergens ook allemaal dezelfde valkuilen. 
 
Ik hoop dat deze Zelfzorgbingo je kan ondersteunen in wat jij nodig hebt. Pas aan wat voor jou aangepast moet worden, plak nieuwe stickers met je eigen behoeftes op de bingo of maak hem gewoon na. Deel hem met anderen die ook wel wat zelfzorg kunnen gebruiken. Doe er je voordeel mee in deze gekke tijd.
 
En zorg goed voor jezelf.