Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

Hobbelmaand December

In al onze groepen kwam het de afgelopen weken langs: de hobbels van December. Verleidingen in de vorm van speculaas, pepernoten, chocolade en zoals een van onze coachees verzuchtte: “dan moet de kerst nog beginnen”. Ook jezelf in beweging brengen, fysiek de deur uitgaan terwijl het koud is en binnen lekker warm, blijkt voor veel van onze coachees een behoorlijke hobbel deze dagen. En hoe voorkom je dat je jezelf in 4 delen moet splitsen om met kerst iedereen tevreden te kunnen houden met je aanwezigheid? Ook een behoorlijke uitdaging voor een aantal. Het levert vooral veel stress op, deze tijd.

Hoe kom je zonder kleerscheuren, ontspannen en met een goede energie December door? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig: maak een plan! De meeste beslissingen die je op een dag maakt, maak je op de automatische piloot. Met een plan in je hand en afspraken met jezelf, kun je je beslissingen bewuster maken. Want je hebt een doel voor ogen.

Voorbeeld: je wil deze jaar nou eens niet met 2 kilo extra bagage aan januari beginnen. Dat is een wens. Maar nog geen plan. Hoe ga jij daarvoor zorgen? Welke beslissingen neem je om te zorgen dat je plan ook daadwerkelijk werkt? Daar is natuurlijk geen pasklaar antwoord op. Dat is maatwerk. Maatwerk wat je met jezelf kunt doen. Of samen met een van ons natuurlijk. We hebben wel 5 tips voor je:

Foto: Serafima Lazarenko on Unsplash

Tip 1

Een goed plan uitdenken heeft tijd nodig. En je kunt het op veel manieren doen. Misschien houd je van collages en maak je een moodboard. Of teken je graag. Maak je einddoel visueel. In woord, beeld, video, wat dan ook. 

Tip 2

Zorg dat je niet de enige bent die van je plan weet heeft. Deel je plannen! Als je familie niet weet dat je geen tafel afgeladen vol met eten wilt omdat je het moeilijk vindt om jezelf af te remmen, zorg dan dat je daar samen afspraken over maakt. 

Tip 3

Wat is er nodig om dit plan succesvol te maken? Schrijf die afspraken met jezelf op en maak ze zichtbaar. Het liefst op een plek waar je er veel naar kijkt. Op die manier word je voortdurend herinnerd aan je plan. 

Tip 4

Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd. Heb je een off-day, dan is dat zo. Blijf aardig tegen jezelf en zorg dat je de volgende dag weer een nieuwe frisse start maakt. 

Tip 5

Maak het leuk! We zijn vaak gefocust op dat wat je allemaal niet mag van jezelf in deze tijd. Maar stel jezelf eens andere vragen. Zoals: wat zorgt ervoor dat het leuk is om je decemberdoel te halen? Of: waar krijg ik energie van in deze maand?

Hulp nodig met je plan? Als Sinterklaaskadootje zitten wij gratis voor je klaar op de Dieze of via Skype op maandag 9 december tussen 10.30u en 12.30u en op woensdag 11 december tussen 14.30u en 16.30u. We denken graag met je mee! Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.