Werfpad 8H

5212 VJ 's-Hertogenbosch

info@leefstijlcoachingdenbosch.nl

Mail ons voor een afspraak

CooLe tip #18

CooLe tips

Tip #18

‘De kracht van groen’ – wat ‘ontdek’ jij als je buiten in de natuur bent (of daarna)?

Het is overduidelijk voorjaar in de natuur:

Bomen met frisse groene bladeren, allerlei planten etc. schieten omhoog uit de grond en je ziet allerlei bloeiende struiken en prachtige kleuren bloemen. 

De vogels laten ’s ochtends al vroeg van zich horen.

Met een paar oude eikenbomen direct achter onze tuin is het dan een gekwetter van jewelste.

Heerlijk vind ik (Hilde) het om zo wakker te worden.

Het allerfijnst vind ik het dan om ’s ochtends bijtijds even buiten een stuk in de natuur te gaan lopen. Maar ’s ochtends lukt dat me niet altijd. Dus dan op een ander deel van de dag.

Soms een kort rondje, soms een langere ronde. Vaak heb ik vooraf zin om lekker even naar buiten te gaan. Soms ook niet. Dan zit ik te lang achter elkaar achter mijn laptop, ‘moet’ er iets af, en zit ik teveel ‘in mijn hoofd’. Als ik dan tóch naar buiten ga en even in de natuur ga lopen kom ik na een half uur weer voldaan binnen.

Wat is dat dan toch met die natuur?

De natuur heeft een positieve invloed op ons welzijn:

–        In de natuur zijn helpt negatieve stress tegengaan;

–        Het verhoogt ook het concentratievermogen;

–        het versnelt mentaal herstel.

En wat ook tof is: er valt van alles te ontdekken in de natuur.

Als je een aantal keren hetzelfde rondje zou lopen kun je iedere keer weer nieuwe dingen zien.

Mijn ontdekking van afgelopen week was dat ik wel zo’n 8 verschillende soorten grassen heb zien staan langs de sloten waar ik liep. Geen idee wat de namen zijn van al die grassen. Thuis even wat opgezocht, toch leuk. Blijkt overigens dat er nog heel veel meer grassoorten te ontdekken zijn 😉

En ik werd tijdens mijn rondje ‘getrakteerd’ op een paar prachtige blauwe korenbloemen.  Die vind ik zó mooi, en dat gewoon zo maar langs de sloot en de rand van het weiland.

De grootste verrassing voor mij is elke keer hoe ik me voel als ik weer thuiskom na ‘een rondje buiten in de natuur’. Ik ervaar meer energie. Als ik me vooraf wat onrustig voelde of wat teveel had zitten denken, voel ik me weer kalmer.  De focus is daarna weer beter, en ik ben weer creatiever.

Maak dus gebruik van ‘de kracht van groen’.

En we vinden het leuk wanneer je ons laat weten wat jouw ontdekking, verrassing of ervaring was toen/nadat je een tijdje buiten in de natuur was.

 

Je kunt dit met ons delen in een reactie bij dit bericht.

En natuurlijk kun je ons ook altijd een persoonlijk bericht sturen, met je ervaring of vraag. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *